Tofaş 2 bin 700 kişiye istihdam sağlayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tofaş CEO'su Pandır, 1 milyar dolara yakın yatırımı bu yıl tamamlayacaklarını belirterek, ?Üretimimizi, 2 yıl içinde yüzde 100'den fazla artırarak fabrika içinde bir fabrika daha kuruyoruz? dedi. Tofaş, yıl sonuna kadar 2 bin 700 kişiyi istihdam edecek.

Tofaş CEO'su Ali Pandır, Tofaş'ın 2006 yılı değerlendirmesinin yapıldığı ve 2007 yılı projeksiyonlarının paylaşıldığı basınla sohbet toplantısında, Fiat bünyesindeki 5 markanın, Fiat, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari ve Lancia'nın İtalya dışında ilk defa Türkiye'de tek çatı altıda toplandığını belirtti.

Haberin devamı

Bu yeni yapılanmanın dışında, ?Linea? ve ?Mini Cargo? projelerinin çok büyük bir hızla devam ettiğini dile getiren Pandır, bunlarla birlikte 2006-2007 dönemini kapsayan yatırım toplamının yıl sonunda 1 milyar doları bulacağını belirtti.

?ÜRETİMİ İKİYE KATLAYIP BİR FABRİKA DAHA KURUYORUZ'

Yatırımların 288 milyon Euro'luk bölümünün geçen sene tamamlandığını, bu sene 450 milyon Euro daha yatırım yapacaklarını belirten Pandır, şöyle konuştu: ?Şu anda 250 bin kapasitemiz var, fakat bu hiçbir zaman yüzde 100 kullanılamamıştı zaten. Şu anda yüzde 70 civarında kullanıyoruz. Onu 400 bine çıkarıp, hem de yüzde 100'ünü kullanarak, yani şu andaki 180 binlik üretimimizi, 2 yıl içinde yüzde 100'den fazla artırarak fabrika içinde bir fabrika daha kuruyoruz.?

?İHRACAT GELİRİ REKOR KIRDI'

Pandır, geçen yıl toplam satışlarını yüzde 14 oranında artırdıklarını belirterek, ?İç pazardaki daralmaya rağmen hem pazar payımızı artırmayı başardık hem de toplam satışlarımızı ihracattaki artışla, iç pazardaki daralmayı kapatarak, toplam satışları 194 bin adede çıkardık. Üretimimizi de yüzde 10,5 artışla 178 bin adede çıkardık. Bu üretimin yaklaşık 123 bin adedi ihraç edildi ve ihraç gelirlerimiz de Tofaş tarihinde yine yeni bir rekor olarak 1.3 milyar doları

buldu? dedi.

Bu yıl pazarın biraz daha büyüyeceğini tahmin ettiklerini dile getiren Pandır, 2007'de pazardaki büyümenin yüzde 10 kadar daha fazla satış adediyle, cirolarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

2 BİN 700 YENİ İSTİHDAM

Pandır, 250 binlik kapasiteyi 400 binlere çıkarıp, üretimi bir misli artırmanın yeni istihdamı da beraberinde getirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ?Yıl sonuna kadar 2 bin 500'ü aşkın mavi yakalı, çoğu mühendis 200'den fazla beyaz yakalı çalışan Tofaş'a katılacak. Bu beyaz yakalıların yaklaşık 140 kadarı üretime bağlı birimleri, 70 kadarı da Ar-Ge faaliyetlerini daha da

geliştirecek mühendisler.?

?SEÇİMLER KONUSUNDA İYİMSERİZ'

Soruları yanıtlayan Pandır ?Seçimlerin Türkiye ekonomisinde bir çalkantıya veya istikrarsızlığa neden olacağını zannetmiyoruz. Bu konuda iyimseriz? dedi.

?TEŞVİK KANUNLARININ ÇIKMASINI BEKLİYORUZ'

Maliye Bakanı Unakıtan'ın ?Başka markaları getirmek için biz el altından olsa dahi teşvik veririz' sözünü hatırlatan Pandır, ?Yatırımların sürmesi için hükümetin biraz da kendi içimizde yaptığımız yatırımlara bakması lazım. Onun için bizim beklediğimiz hükümetten, hem bu Ar-Ge Teşvik Kanunu var hem de büyük yatırımlara verilecek teşvik kanunu var, tasarı olarak bekleyen, onların çıkması. Onlar olursa peş peşe projeler Türkiye'ye doğru akmaya devam eder?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber